Veteranmagasinets Notisarkiv

Här kan du läsa de notiser som tidigare varit publicerade på Veteranmagasinet. I spalten till höger ligger notiserna i den ordning dom publicerats med senaste notis först. Klicka på en rubrik så får du fram hela notisen.


Tipsa oss!

Har du något tips om ett bra uppslag? Du kanske har skrivit något själv som du tycker är av intresse. Skicka i så fall ett mejl till oss!
veteranmagasinet@ystad.nu

       
 
av den 2016-05-20
 
 

Daniels projekt 3

 

Så här ser en gammal eker ut med extra huvud.
 
Nya ekrar beställda.
Det är knappast någon idé att kosta på en snabbare frakt från USA. Mina ekrar tillverkades i Kalifornien. Klockan nio på morgonen en dag anlände dom till en flygplats i Los Angeles. Efter att ha korsat USA och Atlanten, mellanlandat i Frankfurt och Köpenhamn anlände dom till tullen i Sverige efter knappt 48 timmar.
 
 
     
 

Nu är ekrarna hemma

Men det är väl bra? Jovisst, men efter ytterligare 10 dagar sitter paketet fast hos Postnords tull! Efter envist ringande lyckades jag till slut få tag på en person som orkade undersöka vad som hänt. Det visar sig att för varor med högre värde än 10 000 kronor krävs mottagarens personnummer! Samma dag som jag fick reda på detta (den tionde dagen) kom också på eftermiddagen ett brev med snigelposten där man bad mig upplysa om mitt personnummer. Kommer du ihåg den gamla turistsloganen ”Sverige är fantastiskt”? Så är det, men inte alltid på ett positivt sätt. Posten vill naturligtvis inte använda e-post eller telefon för att kontakta andra, det är brev med brevbärare som gäller även om det ibland tar onödigt lång tid. Efter ytterligare dagar dök paketen upp på Postens utlämningsställe.

Dessa ekrar är rätt speciella vilket gjorde det svårt att hitta någon som kunde tillverka dom. Ett problem är att dom har en mindre diameter på mitten än i ändarna, men det löste Buchanans som tillverkade dom. Ett annat är att det inte finns någon som tillverkar nipplar med exakt den diameter som jag behöver. Mindre diameter finns men det fungerar inte. De jag har fått tillverkade är någon tiondels millimeter större så jag måste borra upp hålen i fälgarna. Det tredje problemet är de längre ekrarna som sitter mot utsidan av hjulet har en förhöjd skalle inne i navet. Skallen är en del av spärren som skall hindra centrummuttern att skruvas upp. Buchanans var den enda firman som kunde tillverka dessa. Det blev ingen billig historia när staten lagt på sina tillägg, men nu har jag i alla fall ”fått” mina ekrar!
 
     
     
     
     
     

 Notisarkiv